Då var det dags för ännu en nystart av kursen Olympiska lyft!😁💪💪
Kursen är öppen för alla, oavsätt kunskapsnivå. Men riktar sig främst till de med liten eller ingen erfarenhet inom de olympiska lyften: ryck, frivändning och stöt.
Kursen kommer att hållas i BigBang Gyms lokaler på Sörviksvägen 15B, men är öppen för alla även om du inte har gymkort där.

Kursstart: Onsdag 18/10 kl: 17:30-18:30, även Torsdag 19/10 på förmiddagen kl: 9:00-10:00.
Kurstillfällena är 1 gång i veckan, 10 veckor framöver (uppehåll över jul). Det är valfritt att välja för- eller eftermiddag vecka till vecka, efter vad som passar ditt arbetschema och skiftgång.

Kursen kommer att ge dig:
En djupdykning i hur de olympiska lyften ryck, frivändning och stöt är uppbyggda utav flera olika grundrörelser och basövningar så som; marklyft, ryckmarklyft, sumomarklyft sumomarklyft high-pulls, frivändning, hängande frivändning, böjfrivändning, frontböj, bakböj, ryckböj, utfallssteg, strikt press, push press, push jerk, split jerk, ryck, hängande ryck, ryckböj och drop böj.

Tillsammans under kursens gång kommer vi att öva in de olika momenten var för sig, först med pinne, sedan skivstång och eventuellt även med vikt. De olika momenten kommer sedan att sättas ihop till en enda hel rörelse vilket vi kallar Ryck eller Stöt.

Efter veckornas slut är målet att du som atlet skall vara så pass bekväm med baslyften och de olympiska lyften att du kan slipa på tekniken själv i gymmet utan uppsikt av en coach.
Vi kommer även gå igenom en hel del assistansövningar för att bygga upp skulder stabiliteten, mobiliteten i både skuldror, fotleder och höft, samt styrka i lyft över huvudet och i rotatorkuffen.

Ansvarig för kursen är:
Daniel Johansson
Legitimerad Naprapat
Eleiko Strength Coach
CrossFit Coach Level 1

Kostnad:
1600:-/person

Rekommendation:
Införskaffa skor med hård sula, alternativt lyftarskor.

Anmälan:
Görs till Daniel@asgardnaprapati.se
OBS: Sista anmälningsdag är 15/10.
Maxtaket per tillfälle är 12 personer