Vad behandlar en naprapat?
En naprapat behandlar de flesta typer av akuta och kroniska besvär relaterade till muskler och leder.
Genom att kombinera olika behandlingstekniker så som massage, triggerpunktsbehandling, mobilisering, manipulation, stretching, rehabiliterings- & rörlighetsövningar, samt i vissa fall även tejpning eller dry needling, kan vi på ett effektivt sätt reducera både din muskelsmärta, ledsmärta och förbättra din rörlighet.

Hur går en behandling till?
Vid första besöket sätter vi oss ned och du får berätta om dina besvär. Sedan görs en klinisk undersökning, som med ortopediska tester tar reda på vad som är orsaken till dina problem.
Vi sätter en diagnos, samt för en diskussion kring varför problemet uppstått och hur detta påverkat rörelseapparaten. Sedan behandlar vi dig med ovan nämnda tekniker ifrån vår breda verktygslåda.
Efter behandlingen hjälper vi dig med vilka olika hemövningar som krävs för att du skall komma tillbaka till din optimala funktion snabbare. Dessa övningar kan variera allt ifrån styrketräning till stretching, rörlighetsövningar och andra hemövningar som ska stärka upp och stabilisera områden som behöver det.
Hur många behandlingar som krävs är individuellt. Antal behandlingar beror till exempel på hur länge du har haft ont, hur intensiv din smärta är och hur noggrann du är med dina hemövningar.

Här är några vanliga besvär vi kan hjälpa till att behandla:

 • Nacke
  Huvudvärk, migrän, nackspärr, stelhet i nacke,
  inflammation.
 • Axel och skuldra
  Musarm, inklämning, frozen shoulder, kalkaxel.
 • Armbåge
  Musarm, tennisarmbåge, golfarmbåge,
  inflammation.
 • Ländrygg
  Ryggskott, diskbråck, falsk ischias, stelhet och värk.
 • Knä
  Hopparknä, löparknä, schlatter, diffus värk i knät.
 • Fot
  Hälseneproblematik, benhinnor, hälsporre,
  stukningar, uttrampad fettkudde.