Mitt namn är Daniel Johansson. Född 1987, uppvuxen i Sundbyberg i Stockholm.

Jag har ett starkt och brinnande intresse för träning och motion.
Min egen idrottsliga bakgrund grundar sig främst inom kampsporten Taekwon-Do ITF, vilket jag tränade i 14 års tid, instruerade i över 10 år och satt som ordförande för Stockholm Taekwon-Do ITF i 6år. Min främsta merit är en 3dje placering i sparring på SM 2007.

Började sedan träna CrossFit år 2014 som ett komplement till mina studier vid Naprapathögskolan i Stockholm och fastnade direkt för hur allsidig man måste vara för att klara av den typen av träning. Och hur man alltid kommer behöva utsätta sig för nya prövningar för att fortsätta utvecklas.

Jag tog examen våren 2016 och flyttade till Oskarshamn för att göra min legitimationstjänstgöring. Blev legitimerad Naprapat i juli 2017 och driver nu naprapatklinik i egen regi.

I Oskarshamn blev vi ett gäng träningsglada vänner som ville starta en atletklubb med fokus på tävlingsverksamhet och prestation inom Funktionell Fitness. Vi startade då upp Asgård Atletklubb tidig vår 2019. Där jag fick förtroendet som ordförande.

Efter att ha letat en passande lokal för verksamheten under ca 2 års tid så, hittade vi till slut under hösten 2020 en lokal att starta upp CrossFit Maiden i!

Där är jag delägare och Head Coach, och har fått den otroliga möjligheten att bygga en dröm tillsammans med några utav mina bästa vänner!

Eftersom det är härligt att han många bollar i luften samtidigt så håller jag även inspirationsföreälsningar inom Mindset, Träning för livet, Motivation och Positivt tänkande.
Med bland andra Oskarshamns kommun, Oskarshamns Sjukhus och Scania Oskarshamn som några utav mina kunder.

Utbildningar

  • CrossFit Level 1
  • CrossFit Level 2
  • Coaches Congress – Stockholm 2023, 2024
  • Eleiko Strength Coach level 1
  • CrossFit Gymnastics Course
  • Stefan Ågrens utbildning i Skivstångsrehabilitering – Järfälla 2020
  • Dmitry Klokov Seminar – Kalmar 2019
  • Vidareutbildning inom Svenska Internationella Taekwon-Do Förbundet för instruktörer